Yaşlanma belirtilerinin ilk farkedildiği vücut alanlarından biri ellerdir. Zamanla ellerin üzerindeki deri kalitesinin azalması ve cilt altı yağ dokusunun erimesi nedeniyle çeşitli yaşlılık belirtileri ortaya çıkar.
Güneş ışınlarının zararlı etkisi, fiziksel travmalar ve kimyasal madde teması, el sırtındaki yaşlılık belirtilerinin oluşumunu hızlandırır.
Ellerde en sık görülen sorunlar nelerdir?
- Çiller ve kahverengi lekeler
- Damarların belirginleşmesi
- Tendon ve kemiklerin belirginleşmesi
- El derisinin incelmesi ve elastikiyet kaybı
- El derisinde kuruluk ve kırışıklık artışı
El gençleştirme için hangi tedaviler uygulanır?
- Dolgu uygulaması
- Kimyasal Peeling
- Leke mezoterapisi
- PRP
- Altın iğne uygulaması
- Laser ile cilt yenileme
Dr.Bülent Bağcı, dolgu alanında yaptığı çalışmalar nedeniyle, estetik alanında dünyanın en prestijli bilimsel dergisi olan PRS Journal (USA) tarafından ödüle layık görülmüştür.
El dolgusu için hangi ürünler kullanılır?
- El gençleştirme amacıyla en sık hyalüronik asit veya kalsiyum hidroksiapatit içeren dolgular kullanılabilir.
- Kalsiyum hidroksiapatit içeren dolgular hem daha uzun süre kalıcıdır, hem de FDA onaylıdır.
- FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) tarafından onaylanmış dolgular klinik açıdan güvenilirdir ve yan etki riskleri çok düşüktür. Bu nedenle biz kliniğimizde el dolgusu için kalsiyum hidroksiapatit içeren dolgular kullanmaktayız.
El dolgusu uygulaması kaç dakika sürer?
El dolgusu 15 dakika içinde tamamlanır. Uygulama kanül ile yapıldığı için ağrı, şişlik, kanama ve morluk oluşmaz.
El dolgusu ağrıya neden olur mu?
Dolgu uygulamasından önce lokal anestezi yapıldığı için neredeyse hiç ağrı oluşmaz.
El dolgusu kaç seans yapılır?
El dolgusu tek seans yapılır. Kontrol muayenesinde yeniden ek dolgu yapılabilir.
El dolgusunun kalıcılığı ne kadardır?
El dolgusu genellikle 2-2.5 yıl süreyle kalıcıdır. Uygulamanın kalıcılığı kullanılan dolgunun kalitesine göre değişir.
El dolgusunun fiyatı nedir?
İstanbul el dolgusu fiyatları (2019) kullanılan dolgunun kalitesine ve miktarına göre değişmektedir. El dolgusu ne kadar kalıcı ise fiyat da buna bağlı olarak artar.
EL GENÇLEŞTİRME İÇİN KULLANILAN DİĞER YÖNTEMLER
Kimyasal Peeling
Özellikle glikolik asit ve salisilik asit içeren peeling solüsyonularının düzenli olarak uygulanması ile cilt yüzeyinin yenilenmesi ve lekelerin giderilmesi sağlanır. Ayda 1 kez 3 seans yapılabilir. Ancak kimyasal peeling yöntemi sadece kış mevsiminde uygulanmalıdır.
PRP tedavisi
PRP hastanın kendi kanından elde edilir. PRP nin içeriğinde bulunan büyüme hormonlarının ince iğnelerle cilt altına enjeksiyonu sayesinde fibroblastlar aktifleşir, kollajen üretimi ve cilt kalitesi artar. PRP nin içeriğinde bulunan leke giderici etken maddeler cilt lekelerinin tedavisinde çok etkilidir. PRP tek başına uygulanabileceği gibi, diğer yöntemlerle kombine edilerek bu yöntemlerinin etkinliğinin artmasına yardımcı olur. Ayda 1 kez 4 seans yapılmalıdır. Her mevsim uygulanabilir.
Leke mezoterapisi
Mezoterapi solüsyonunun içeriğinde bulunan leke giderici maddeler melanin pigmentinin sentezini azaltarak etki gösterirler. El üzerinde kahverengi lekelerin yoğun olarak bulunduğu alanlara ince iğnelerle uygulanır. PRP ile eşzamanlı olarak uygulanması durumunda tedavinin etkinliği artar. Ayda 1 kez 4 seans yapılmalıdır. Her mevsim uygulanabilir.
Altın iğne uygulaması
Altın iğne uygulaması cilt altındaki fibroblast aktivasyonunu ve kollajen sentezinin arttırarak cilt kalitesini yükseltir. PRP ile eşzamanlı olarak uygulanması halinde etkinliği artar. Ayda 1 kez 4 seans yapılmalıdır. Her mevsim uygulanabilir.
Laser ile cilt yenileme
Q switched Nd YAG laser ve KTP laser kullanılarak cilt üzerindeki çiller ve kahverengi lekeler başarıyla tedavi edilir. Genellikle tek seans yeterli olur. Sadece kış mevsiminde uygulanmalıdır.